accessibility

Hírek

Üdvözöljük a LARA-WEB portálon!

Üdvözöljük a LARA-WEB portálon!

A LARA-WEB portál a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ) informatikai fejlesztése. A LARA-WEB portál létrehozásával az MLOSZ tagszervezetei, az országos lótenyésztő egyesületek a magyar lótenyésztők és minden a lovak iránt érdeklődő ember számára olyan új információs portált teremtett az Agrárminisztérium támogatásával, amely hiteles adatokkal segíti a tenyésztési szakmai döntéseket, promótálja a Magyarországon tenyésztett lófajtákat és tenyésztő szervezeteiket, továbbá ma még fel nem mérhető kapcsolatteremtési lehetőségeket nyit a lovak értékesítésének területén.

Szerző: Bélley Márta / MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-03-31
A lótenyésztés részvétele a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

A lótenyésztés részvétele a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Nagyszerű időben telt a 2023. május 4-6. között Hódmezővásárhelyen, immár 30. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A kiállítás szervezőjét, a Hód-Mezőgazda Zrt-t elismerés illeti a szervezésért, amelynek színvonalát természetesen a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és tagszervezetei is biztosították. A lótenyésztés kiemelt fajtája idén a nóniusz volt, de képviseltették magukat természetesen a Furioso-North Star, a gidrán, a lipicai és a magyar hidegvérű lófajták is. A tenyésztőegyesületek a tenyészállatokat a bírálatok eredménye alapján külön-külön díjazták, kiválasztásra került a kiállítás nagydíjas kancája, legszebb ménje, illetve az egyesületek és a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége különdíjakat is osztott.

Szerző: MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-05-08
Dr. Németh Csaba kapta idén a Kozma Ferenc Díjat

Dr. Németh Csaba kapta idén a Kozma Ferenc Díjat

A Kozma Ferenc Díjat Dr. Németh Csaba részére a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége elnöke, Pap István adta át a 2023. május 4-6. között megrendezett XXX. Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, Hódmezővásárhelyen. A Kozma Ferenc Díjat a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége annak adományozza, aki a lótenyésztés területén huzamosabb időn át jelentős fejlődést eredményező, kiemelkedő gyakorlati, elméleti, tudományos szakmai tevékenységet végzett, és aki életművével hozzájárult a magyar lótenyésztés minőségének, nemzetközi elismertetésének, piacképességének javításához, valamely magyar lófajta eredményes megőrzéséhez. Az elismerésben részesített fából készült díszdobozban elhelyezett emlékplakettet, továbbá az adományozást igazoló oklevelet kap. Az emlékplakett bronzból készül, egyik oldalán a mezőhegyesi lovarda falán található relief másolata, másik oldalán az elismerésben részesített neve és az adományozás évszáma vésett felirattal látható.

Szerző: Bélley Márta
Megjelenési dátum: 2023-05-08
Magyar Lóért Díjak 2023

Magyar Lóért Díjak 2023

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége a 2023. évi küldöttgyűlésén a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevének ápolása érdekében végzett kiemelkedő sportolói vagy tenyésztői munkája elismeréséül Magyar Lóért Díjat adományozott Fekete Patrícia, Szösz Letícia és Kaizinger Balázs lovasoknak és Kacziba Pál tenyésztőnek.

Szerző: MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-04-17