accessibility

Hírek

Dr. Pataki Balázs kapta idén a Kozma Ferenc Díjat

Dr. Pataki Balázs kapta idén a Kozma Ferenc Díjat

A Kozma Ferenc Díjat Dr. Pataki Balázs részére a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége elnöke, Pap István adta át a 2024. május 2-4. között megrendezett XXXI. Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, Hódmezővásárhelyen. A Kozma Ferenc Díjat a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége annak adományozza, aki a lótenyésztés területén huzamosabb időn át jelentős fejlődést eredményező, kiemelkedő gyakorlati, elméleti, tudományos szakmai tevékenységet végzett, és aki életművével hozzájárult a magyar lótenyésztés minőségének, nemzetközi elismertetésének, piacképességének javításához, valamely magyar lófajta eredményes megőrzéséhez. Az elismerésben részesített fából készült díszdobozban elhelyezett emlékplakettet, továbbá az adományozást igazoló oklevelet kap. Az emlékplakett bronzból készül, egyik oldalán a mezőhegyesi lovarda falán található relief másolata, másik oldalán az elismerésben részesített neve és az adományozás évszáma vésett felirattal látható.

Szerző: Bélley Márta
Megjelenési dátum: 2024-05-08
Üdvözöljük a LARA-WEB portálon!

Üdvözöljük a LARA-WEB portálon!

A LARA-WEB portál a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége (MLOSZ) informatikai fejlesztése. A LARA-WEB portál létrehozásával az MLOSZ tagszervezetei, az országos lótenyésztő egyesületek a magyar lótenyésztők és minden a lovak iránt érdeklődő ember számára olyan új információs portált teremtett az Agrárminisztérium támogatásával, amely hiteles adatokkal segíti a tenyésztési szakmai döntéseket, promótálja a Magyarországon tenyésztett lófajtákat és tenyésztő szervezeteiket, továbbá ma még fel nem mérhető kapcsolatteremtési lehetőségeket nyit a lovak értékesítésének területén.

Szerző: Bélley Márta / MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-03-31
Dr. Bodó Imrére emlékezünk

Dr. Bodó Imrére emlékezünk

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége Dr. Mihók Sándor szavaival búcsúzik a 2023. december 18-án, 91 éves korában elhunyt Dr. Bodó Imrétől, az Állatorvostudományi Egyetem Állattenyésztési Tanszékének professzor emeritusától, a Debreceni Agrártudományi Egyetem Állattenyésztés- és Takarmányozástani Tanszékének professzorától, a Magyar Szürkemarhatenyésztők Egyesületének és Furioso North Star Lótenyésztő Egyesület tiszteletbeli elnökétől, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének egykori elnökségi tagjától és a két legrangosabb kitüntetésének birtokosától, a Rare Breeds International alapítójától és egykori igazgatójától, valamint a DAGENE alapítójától és egykori elnökétől, az Európai Állattenyésztők Szövetsége Lótenyésztési Osztályának egykori alelnökétől. Nyugodjék békében, emlékét megőrizzük.

Szerző: Dr. Mihók Sándor / MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-12-20
MLOSZ szakmai kirándulás Aggteleken

MLOSZ szakmai kirándulás Aggteleken

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége idei évi szakmai és közösségfejlesztő kirándulása az Aggteleki Nemzeti Parkban volt. Ellátogattunk a Nemzeti Park hucul ménesébe és rövid sétát tettünk a Baradla-barlangban is. Ez alkalommal búcsúztattuk el nyugdíjba vonuló Málik Zoltán lótenyésztési felügyelő kollégánkat.

Szerző: Bélley Márta
Megjelenési dátum: 2023-11-11
A lótenyésztés részvétele a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

A lótenyésztés részvétele a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Nagyszerű időben telt a 2023. május 4-6. között Hódmezővásárhelyen, immár 30. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A kiállítás szervezőjét, a Hód-Mezőgazda Zrt-t elismerés illeti a szervezésért, amelynek színvonalát természetesen a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és tagszervezetei is biztosították. A lótenyésztés kiemelt fajtája idén a nóniusz volt, de képviseltették magukat természetesen a Furioso-North Star, a gidrán, a lipicai és a magyar hidegvérű lófajták is. A tenyésztőegyesületek a tenyészállatokat a bírálatok eredménye alapján külön-külön díjazták, kiválasztásra került a kiállítás nagydíjas kancája, legszebb ménje, illetve az egyesületek és a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége különdíjakat is osztott.

Szerző: MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-05-08