accessibility

Új elnököt választott a Szövetség

Új elnököt választott a Szövetség
A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége új elnökként Pap István Tibort választotta meg a pénteken, 2023. április 14-én Gödöllőn megtartott éves rendes küldöttgyűlésén.

Az elnökválasztást az MLOSZ három év után tartotta, miután személyes okok miatt Haál Gábor februárban lemondott tisztségéről. Az MLOSZ küldöttei, tagjainak tisztségviselői és dolgozói ünnepélyes keretek között köszönték meg Haál Gábor elnöki munkáját, amelynek eredményeként az MLOSZ informatikai fejlesztést tudott megvalósítani és gazdálkodása tartósan nyereséges pályára került.

Pap István Tibort a küldöttgyűlés egyhangúlag választotta meg, az MLOSZ tagegyesületei kivétel nélkül őt jelölték az elnöki tisztségre. Az új elnök, aki Mezőhegyes város polgármestereként egyben a Gidrán Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete elnöke és a Nonius Lótenyésztők Orszáos Egyeüslete társadalmi elnöke, továbbá a Magyar Állattenyésztők Szövetsége elnökségi tagja, a megtisztelő felkérést elvállalta, és hangsúlyozta, hogy legfőbb célja az MLOSZ elmúlt évek alatt elért eredményeinek kommunikálása, presztízsének méltó helyre történő emelése lesz.

Az MLOSZ küldöttgyűlése a 2022. évi beszámolót és a 2023. évi tervet jóváhagyta, a Szövetség a 2022. évet közel 13 millió forint nyereséggel zárta. A küldöttgyűlésen Bélley Márta főtitkár bemutatta a Szövetség új fejlesztését, a LARA-WEB portált, amelynek további bővítése a 2023. év végén várható.

user

Szerző: Bélley Márta
Megjelenési dátum: 2023-04-17