accessibility

A lótenyésztés részvétele a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

A lótenyésztés részvétele a 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon
Nagyszerű időben telt a 2023. május 4-6. között Hódmezővásárhelyen, immár 30. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok. A kiállítás szervezőjét, a Hód-Mezőgazda Zrt-t elismerés illeti a szervezésért, amelynek színvonalát természetesen a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és tagszervezetei is biztosították. A lótenyésztés kiemelt fajtája idén a nóniusz volt, de képviseltették magukat természetesen a Furioso-North Star, a gidrán, a lipicai és a magyar hidegvérű lófajták is. A tenyésztőegyesületek a tenyészállatokat a bírálatok eredménye alapján külön-külön díjazták, kiválasztásra került a kiállítás nagydíjas kancája, legszebb ménje, illetve az egyesületek és a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége különdíjakat is osztott.

A kiállítás nagydíjas kancája lett The Bart Furioso II-93 (Gesztenye). A Furioso-North Star fajtájú, 2011. évi pej kanca tenyésztője a németországi Neumair Irmgard, a kanca tulajdonosa és kiállítója a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

A legszebb mén díjat a nóniusz fajtájú, 2019. évi fekete mén, 6799 Dévaványa Nonius-165 Filkó kapta. Tenyésztője Papp Zoltán, Dévaványa, tulajdonosa és kiállítója Fábiánné Donáth Erzsébet.

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége különdíját a kiállítás kiemelt fajtája legszebb kancájának ítélta oda. A címlapfotón is látható 4692 Nonius IV-126 Cinke 2016. évi fekete kanca, tenyésztője, tulajdonosa és kiállítója Barna Gergelyné Elekről.

Szívből gratulálunk minden díjazottnak és további tenyésztési sikereket kívánunk!

A címpalfotón az MLOSZ különdíjának átadása látható a Barna Családnak 4692 Nonius IV-126 Cinke kiállításáért. A fotót készítette Somogyvári Anett.

Szerző: MLOSZ
Megjelenési dátum: 2023-05-08