accessibility

Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál 2024

Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál 2024
Ingyenes belépés az ország legelegánsabb szabadtéri rendezvényére!

Jön az ország legelegánsabb szabadtéri rendezvénye, a Derby hétvége a Kincsem Parkban!
Szerencsejáték Zrt. – Derby és Divat Fesztivál

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show után jön a Kincsem Park idei második kiemelt rendezvénye, azaz ország legelegánsabb szabadtéri programja, a Derby és Divat fesztivál. Az esemény idén is háromnapos a Kincsem Parkban. Július 5-én, pénteken este Kincsem Park Agár Derby várja az érdeklődőket. Szombaton, július 6-án 110. Magyar Ügetőderby lesz, míg másnap vasárnap érkezik a 102. Magyar Derby kalapszépségversennyel, Rakonczai Imre koncerttel és izgalmas programokkal.

A Derby

Egy legendás kifejezés, mely a lóversenysport legfontosabb versenyének a kifejezése, és melyet a köznyelv és a többi sport is átvett jelzőként a legnagyobb eseményeinek kifejezésére. A DERBY szó mindenkinek mond valamit. A DERBY jelentése egyszerűen csak a versenyek versenye. Mindenki meg szeretné nyerni: a zsokék, a hajtók, a tulajdonosok és a trénerek legnagyobb álma.
A világ első DERBY futamát a lóversenysport őshazájában, Angliában rendezték meg először 1780-ban Epsomban, ezt a versenyt egyszerűen csak THE DERBY néven emlegetik. A század második felének elejétől hazánk legjobb lovainak is megadatott a DERBY siker. 1868-tól az Osztrák – Magyar Monarchia klasszikus futamát Bécsben rendezték meg.
Az 1876-os esztendő világszenzációt hozott a nemzetközi lóversenyéletben. A világ leghíresebb versenyében, az EPSOM DERBYBEN magyar tenyésztésű ló győzött. KISBÉR mindmáig az egyetlen magyar győztese a futamnak, a legendás kisbéri tenyésztésű hároméves angol telivértől volt hangos a sajtó.
A DERBY futamban már indulni is óriási dolog, hiszen minden versenyló életében csak egyszer adatik meg a lehetőség. Megnyerni pedig egy semmihez sem hasonlítható érzés. Minden lovasember azért dolgozik nap, mint nap, hogy legalább egyszer átélhesse a Kincsem Parkban a DERBY siker élményét.
Mind a galopp, mind az ügető szakágban hatalmas nevek és korszakos egyéniségek tudtak MAGYAR DERBYT nyerni. Az első önálló MAGYAR DERBYT 1921-ben Vatinius nyerte, de győzött a legendás futamban többek között Imi legjobb fia, Imperiál, a Hármas Korona nyerő April Sun. Az év egyik legnagyobb társadalmi eseménye volt a nap, a híres Royal Ascot színvonalával vetekedett, utaltak rá a díszvendégek. – „Büszkék lehetünk rá, hogy olyan világszínvonalú rendezvényen vehettünk részt, amely méltó a magyar lósport gazdag történelméhez.” mondta Novák Katalin köztársasági elnök asszony. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a következőképek foglalta össze a látottakat: – „A 100. Magyar Derby méltó volt lovas hagyományainkhoz.”

Szerző: Kincsem Park
Megjelenési dátum: 2024-07-05